lago-atitlan-djeena-joy.jpg

Pranayama Den Haag

Pranayama en meditatie gaan voor mij perfect samen. Elke ochtend begin ik de dag met een set pranayama oefeningen en een korte meditatie. Voor mij ideaal om de dag gefocust en met een kalme geest te beginnen.

Paranayama is een verzamelnaam voor ademhalingstechnieken die gebruikt worden in de yoga wereld. Ik noem het nu kort door de bocht de yoga ademhaling. Er zijn vele verschillende pranayama technieken die elk hun eigen doel hebben. Bij sommige ademhalingsoefeningen adem je door je neus (bijv: Nadi shodhana), houd je je adem in (Kumbhaka) of adem je alleen door je mond. Ben je op zoek naar Pranayama? Wellicht is Breathwork iets voor je.

Breathwork is niet hetzelfde als pranayama. Tijdens breathwork adem je alléén door je mond en probeer je jouw staat van zijn niet te reguleren, maar is het juist de bedoeling om alles te voelen. Om alles te laten zijn wat is en te voelen wat er in jou leeft.

Pranayama en breathwork zijn beiden een goede voorbereiding om in een diepe staat van meditatie te komen. Tijdens  breathwork werk je met de Circulaire ademhaling ook wel ‘verbonden ademen’ genoemd. Een eenvoudige ademhalingsmethode die jou vrijwel direct in een natuurlijke en diepe ademhaling brengt. Hierdoor raakt je hoofd leeg, voel je je relaxt en voel je letterlijk meer sensaties en energie door je lijf stromen.

Ademhalingsoefeningen tegen stress, ontspanningsademhalingsoefeningen, ademhalingsoefeningen om beter te slapen, ze zijn er allemaal! Wil je meer weten over mijn breathworksessies in Den Haag klik hier.