kitchen stories.jpg

Mindfulness Den Haag

Alles wat jij met aandacht doet is mindfulness: het open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Het eten van een appel, het snijden van een komkommer, het inchecken in de trein. Noem het maar op. Als jij erbij bent op het moment dat je een bepaalde handeling verricht, zonder (voor)oordeel; dan ben je mindful in het hier en nu.

Hoe vaak heb ik wel niet even stil moeten staan bij het feit of ik mijn fiets wel of niet op slot had gezet óf, wel of niet mijn handschoenen in mijn tas had gegooid. Allemaal handelingen die meestal automatisch gaan.

Het mooie is dat je in het hier en nu zijn en 'dingen met aandacht doen' kunt trainen. Er zijn tegenwoordig online veel mindfulness oefeningen te vinden en zelfs de zorgverzekeraar betaalt nu mindfullness cursussen. Het wordt tegenwoordig toch best belangrijk gevonden 'aandachttraining''. Mindfulness cursussen profileren zich vaak als nuchter en niet zweverig. Ook breathwork ookwel ademwerk genoemd is niet zweverig. En de voordelen kun je net als meditatie op basis van wetenschappelijk onderzoek uitleggen.

In mijn breathworksessies pas ik ook veel mindfulness oefeningen toe. Door bewustwordingsoefeningen van jouw eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, na of tijdens oefeningen als shaken, pranayama en oogcontact.

Wil je meer weten over mijn breathworksessies in Den Haag en de voordelen van ademwerk? Klik hier. Als ademcoach begeleid ik je graag door een sessie. Deelnemers verlaten de workshop vaak in diepe verwondering en een gevoel van 'bliss'.