Yogabroeken review: Manduka vs Urban Goddess

Ik kreeg ze binnen. Jaaa niets is zo zalig als een pakketje verse yogabroeken! Ik haalde de eerste uit de verpakking: de Urban Goddess Shaktified Yoga Legging: Deze had een zacht paarse kleur en voelde heerlijk zacht aan. Snel trok ik de yogalegging aan. Hmmmm dacht ik, deze zit zo lekker hierin zou ik wel kunnen slapen. Ook kreeg ik twee broeken van Manduka binnen: De Manduka Flux Legging en de Manduka Elemental Yoga Capri. "Manduka", de yogamat kende ik al maar de yoga kleding brand van Maduka had ik in Nederland nog niet eerder gezien. De yogakleding en yogamode van Manduka en Urban Goddess ga ik voor jullie reviewen.

Menu overzicht Yogabroeken review

Sectie 1: Introductie
Sectie 2: Manduka Flux Legging
Sectie 3: Manduka Elemental Capri
Sectie 4: Urban Goddess Shaktified Yoga Legging
Sectie 5: Eindoordeel

Bij het testen heb ik op de volgende zaken gelet:

 1. Eyecandy or not?
  Wat bedoel ik hiermee? Heel plat gezegd, heeft mijn vriend aangegeven hoe smakelijk ik eruit zie in de broek of niet…
 2. Zweetproof
  Ik heb getest hoe snel er zweetplekken op de yogabroek te zien zijn; hoe snel ze weer verdwijnen en of er kringen op de stof achterblijven.
 3. Draagcomfort
  Snijdt het materiaal in je buik of taille? Kun je er lekker en vrij in bewegen? Voel je je lekker of niet in de broek. Dit soort zaken worden hier besproken.
 4. Eco vriendelijk
  Vooral yogi's vinden het vaak belangrijk wat voor filosofie achter het bedrijf zit van wie ze yogabroeken kopen. Ze vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat de yogakleding op een milieuvriendelijke en duurzame wijze wordt gecreëerd. Hierbij wordt niet alleen naar het materiaal gekeken en de chemicaliën die worden gebruikt, maar ook naar de werkomstandigheden in de kleding- en textielfabrieken.
 5. Voor wat voor soort yoga is de yogabroek geschikt?
  In mijn eerdere blogs gaf ik al aan dat er meer dan 50 soorten stijlen yoga zijn. Sommige stijlen zijn superintensief of worden beoefend in een warme ruimte waardoor je veel zweet (Hot/ Power/ Bikram yoga). Bij andere stijlen lig je voor langere tijd op de grond en wil je liever een wat warmere broek aanhebben (Yin yoga/ restorative yoga). Ook zijn er yogavormen waarbij je echt niet wilt dat je broek van je billen glijdt omdat je veel contact hebt met andere yogi’s of de docent (acroyoga/ Ashtanga yoga). Op basis van de kenmerken van de verschillende yogastijlen, geef ik aan voor welke yogavormen ik de yogabroeken van Manduka en Urban Goddes geschikt vind. Natuurlijk heb ik geen ervaring met alle 50 yogastijlen dus als je toevoegingen hebt, laat het mij dan weten.
 6. Kwaliteit
  Ken je dat gevoel? Dat je in de Head-to-Knee Forward Bend (Janu Shirsasana A) zit en je opeens een gat in (of vlak onder) de kruis van je broek ziet zit zitten? Ja, uit sommige broeken kun je na vijf yogasessies al uitscheuren en dat is Sh*t! Daarom kijk ik naast yogamode ook naar de afwerking van de naden op de belangrijkste plekken op de yogabroeken.
 7. Prijs/(kwaliteit)
  Uiteraard wordt dit ook besproken omdat de prijs een niet onbelangrijk element en vaak beslissende factor is om de broeken wel of niet te kopen.

 

De Manduka Flux Legging

Nieuwsgierig naar de Flux legging van Manduka? Dit is het eerste deel van mijn review en hier kun je mijn testresultaten lezen. In deel 2 bespreek ik de Manduka elemental Capri en in deel drie wordt de Urban Goddess Shaktified Yoga Legging besproken.

Eyecandy or not?
In deze broek zie je er elegant en classy uit door de mooie strikken die je om je kuiten heen kunt wikkelen. Mijn vriend vond het een errrrug leuke broek. Hij vond de lintjes daarbeneden zelfs “sexy’. Het materiaal zit lekker strak om mijn lijf en dat beviel hem goed. 
Eyecandy: HOT
score: 4 sterren

Ma duka Flux Legging

Ma duka Flux Legging

Zweetproof
Ik zit op Bali, hier is het warm en zweet je snel. Ik heb een wandeling in de yogabroek gemaakt en in de zon wat yogaoefeningen gedemonstreerd. Er was geen enkele zweetplek te zien. Ook voelde de broek niet klam aan en ademde het goed.
Zweetproof: YES
score: 5 sterren

Draagcomfort
Stof
Het materiaal is gemaakt van een vierzijdige stretch stof en zit daardoor heel comfortabel. Het zit lekker op je lijf en het voelt stevig aan. Als je wandelt of als je er yogaoefeningen in doet, verschuift de broek niet. Alles blijft goed op z’n plaats zitten. Je hoeft je broek dus niet omhoog te sjorren tijdens je practice.

Ontwerp
Met “het hoog op de buik ontwerp” van de Manduka Flux Legging heb ik zelf wel wat moeite. De broeken zijn eigenlijk net iets hoger dan de meeste broeken die in mijn kast liggen. Ze zitten niet op je heupbotten maar net onder de navel. Dit gaf mij bij de Manduka Flux Legging een wat beklemmend gevoel op mijn buik. Je bent je er constant van bewust dat de legging tegen je buik aandrukt, terwijl ik geen ‘buikje’ heb. 

Mijn schoonmoeder gaf aan dat juist als je een buikje hebt, het lekker is als je buik strak wordt gehouden/ bij elkaar wordt gehouden door je broek. Dus misschien vinden andere personen deze broek juist wel fijn zitten op hun buik.
Daarnaast is de Flux legging van Manduka naar mijn oordeel iets te strak uitgesneden op de heup, waardoor ik een klein beetje een rollade gevoel krijg. Mini ‘love handletjes’ piepen uit de broek waardoor ik de broek alleen met een lange top zou aantrekken.
Bij de de Elemental Capri broek van Manduka heb ik hier helemaal geen last van en het gevoel op de buik is niet drukkend. Deze broek vind ik wel fijn zitten op de buik. 
score: 3 sterren

1456836697732.jpg

Eco vriendelijk
Als ik Manduka mag geloven zijn ze milieuvriendelijk. Dit is wat ik op hun site vond. 
‘All our apparel is designed to support both your practice and the planet. We’ve made mindful choices about the fibers we use, how we dye them and the processes by which they all come together. We use fabrics either made from recycled polyester, organic cotton and plant-based material because they are kinder to the earth and comforting to your body.”

Omdat er op de website niet staat onder wat voor omstandigheden er wordt geproduceerd, heb ik Manduka geen 5 maar 4 sterren gegeven.
Ecovriendelijk: YES  
score: 4 sterren

1457536726621.jpg

Voor wat voor soort yoga is de yogabroek geschikt? 
De broek is perfect voor hatha yoga, vinyasa yoga, power/rocket yoga, ashtanga yoga en acroyoga. Vormen van yoga waarbij je lekker actief bent, veel beweegt en zweet.

Minder geschikt: Yin Yoga en Restorative yoga
De broek zit minder comfortabel op de buik en tijdens dit soort typen yoga wil je een comfortabele broek aanhebben.

Niet geschikt: Hot Yoga en Bikram yoga.  
De wikkels van de broek zullen nat worden en gaan lekken als je veel zweet en ik vind het zelf nooit lekker om lange broeken aan te hebben tijdens Hot Yoga. Dat plakt aan je lichaam en leidt af.

Kwaliteit
De kwaliteit van de stof lijkt hoog. Het is gemaakt van een vierzijdig rekkende stof. Ik vind het materiaal van de broek sterk aanvoelen en het rekt goed mee. De naden zijn super sterk gestikt, zoals je op de foto’s kunt zien.
score: 5 sterren

1456836724062.jpg

Prijs/ (kwaliteit)
De broek kost 94 euro. Dat vind ik zelf iets aan de prijzige kant, vooral omdat ik de broek niet ultiem comfortabel vind zitten. Ik denk wel dat gezien de kwaliteit en wijze waarop de broek is gefabriceerd, de broek jarenlang mee zal gaan, dus dat je lange tijd geen nieuwe broek hoeft aan te schaffen. Als je extra geld over hebt voor kwaliteit, zou ik deze yoga broek zeker aanbevelen.
Score: 3 sterren

Resume Manduka Flux Legging

In deze broek zie je er elegant en classy uit door de wikkelbanden die je om je kuiten heen kunt draperen. De broek ademt goed en na wat favoriete yogahoudingen te hebben uitgevoerd, was er geen zweetplek te zien. De broek zat bij mij ietwat strak op de buik dat vond ik minder fijn aan het model. De legging vind ik heel geschikt voor bijna alle vormen actieve yoga. Je kunt er lekker en vrij in bewegen. Ook hoef je niet bang te zijn voor gaten want de kwaliteit van de broek is hoog door de extra gestikte naden en de sterke stof. 

Vind je de producten van Manduka mooi? Hier vind je nog meer producten, zoals duurzame sterke yogamatten en andere props.

Criterium Score
Eyecandy: HOT 4 Sterren
Zweetproof: YES 5 Sterren
Draagcomfort 3 Sterren
Ecovriendelijk 4 Sterren
Kwaliteit 5 Sterren
Prijs/kwaliteit 3 Sterren
EINDSCORE 4 Sterren

 

Yogabroek Manduka Elemental Capri review

Deze pagina gaat over de Manduka elemental Capri legging het tweede deel van mijn review. In deel 1 heb ik de de Fluxlegging van Manduka besproken en in deel 3 test ik de Urban Goddess Shaktified Yoga Legging.

Eyecandy: 
Mijn vriend vond de Elemental Yoga Capri uit de kledinglijn van Manduka de mooiste broek van de drie yogabroeken, door het strakke design en de leuke accenten. Mijn billen komen door het ontwerp en materiaal hier goed in uit zei hij….. Het is voor een basic zwarte yogabroek een heel mooi ontwerp en daarom geef ik de broek een 4. (Ik ben streng met de becijfering van het ontwerp, dus dit is een hoge score) 
Eyecandy: HOT
score: 4

Zweetproof
Ik heb de yogakledij getest op Bali. Het is hier lekker warm kan je wel zeggen. Als je actief bent zweet je snel en veel. Ik heb een wandeling in de Manduka Elemental Capri broek gemaakt en in de zon wat yogaoefeningen gedaan. Er was geen enkele zweetplek te zien. Ook voelde de broek niet klam aan en ademde het goed. Deze broek heeft een speciale achterpaneel met zweet zone op de onderrug en andere plekken waar je normaal het meest zweet. Ook bij de knieholten zijn er speciale passtukken gemaakt, hierdoor blijf je koel en comfortabel tijdens meer intensievere yoga lessen. 
score: 5

Yogabroek Manduka Elemental Capri

Yogabroek Manduka Elemental Capri

Draagcomfort
Stof
De yogabroek zit heel comfortabel. Lekker op je lijf en het voelt stevig aan. Als je wandelt of als je er yogahoudingen in doet, verschuift de broek niet. Alles blijft goed op z’n plek zitten.

Model
Het model zit heel comfortabel, nadat ik de broek had aangetrokken wilde ik het eigenlijk niet meer uitrekken. Het voelde als een tweede huid. In tegenstelling tot bij het zusje van Manduka: "de Manduka Flux Legging" had ik bij de Elemental Capri broek geen last van love handles en zat de broek ook niet te strak op mijn buik. En dit ondanks dat de yogalegging ook net iets hoger zit dan de meeste broeken die ik heb.
score: 4

1457536888785.jpg

Eco vriendelijk
Dit is wat Manduka hierover op de website schrijft: "All our apparel is designed to support both your practice and the planet. We’ve made mindful choices about the fibers we use, how we dye them and the processes by which they all come together. We use fabrics either made from recycled polyester, organic cotton and plant-based material because they are kinder to the earth and comforting to your body.”
Omdat er op de website niet staat onder wat voor omstandigheden ze worden geproduceerd heb ik Manduka geen 5 maar 4 sterren gegeven.
Ecovriendelijk: YES  
score: 4 sterren

manduka-capri-land3+(1).jpg

Voor wat voor soort yoga is de yogabroek geschikt? 
De broek is perfect voor hatha yoga, acroyoga, vinyasa yoga, power/rocket yoga, ashtanga yoga etc. Kortom vormen van yoga waarbij je lekker actief bent, veel beweegt en zweet.

Minder geschikt: ik vind de broek minder geschikt tot niet geschikt voor Hot Yoga en Bikram yoga. Ik heb jarenlang aan Bikram yoga gedaan. Je ziet bijna nooit iemand met een lange broek of capri broek in de les. Tijdens een Hot yoga of Bikram les zweet je enorm. Na 20 minuten ben je zeiknat en zweet je over heel je lichaam. Als je een lange broek aan hebt, plakt dat aan je lichaam en dat leidt af. Ik raad het af om lange broeken te dragen tijdens een Hot yoga of Bikram yoga les. Noot: Manduka heeft in deze serie lijn ook een korte short die meer geschikt zou zijn voor Hot Yoga.

Kwaliteit
De kwaliteit van de stof lijkt hoog. Het is gemaakt van een vierzijdig rekkende stof. Ik vind de stof van de broek sterk aanvoelen en het rekt goed mee. De naden zijn super sterk gestikt, zoals je op de foto kunt zien.
score: 5

1457536518019.jpg

Prijs/ (kwaliteit)
De broek kost 82 euro. Dat lijkt nogal aan de prijzige kant, maar ik denk dat de broek jarenlang mee zal gaan. Als je extra geld over hebt voor kwaliteit, zou ik deze capri yoga broek zeker aanbevelen. Persoonlijk vind ik het een goede investering.
score: 4

Resume Manduka Elemental Capri
Voor een basic zwarte yogabroek is de Manduka elemental Capri erg mooi en strak ontworpen. Mijn vriend vind mij er cool en sexy uit zien in de broek. De broek is gemaakt om in te zweten en heeft zelfs speciale panelen met zweetzones ingebouwd bij de knieholtes en op de onderrug. De yogabroek zit heel comfortabel en blijft goed op z’n plaats zitten. De kwaliteit van het materiaal voelt erg goed. Ik vind de broek geschikt voor bijna alle yogastijlen. Ondanks dat het zweet proof is, zou ik er niet mee naar Hot of Bikram yoga gaan omdat daar een kort broekje veel fijnere yogakledij voor is.De broek lijkt prijzig maar ik denk dat de broek jarenlang mee zal gaan en dat de prijs rechtvaardigt.

Vind je de yogabroeken van Manduka mooi? Hier vind je nog meer yogakleding en producten, zoals duurzame sterke yogamatten en andere props.

Criterium Score
Eyecandy: HOT 4 Sterren
Zweetproof: YES 5 Sterren
Draagcomfort 4 Sterren
Ecovriendelijk 4 Sterren
Kwaliteit 5 Sterren
Prijs/kwaliteit 4 Sterren
EINDSCORE 4,3 Sterren

 

Yoga broek Urban Goddess Shaktified Yoga Legging

Het laatste deel van de review gaat over de Urban Goddess Shaktified Yoga legging. In deel 1 heb ik de Flux legging van Manduka besproken en over de Manduka elemental Capri legging shoot-out lees je meer in deel 2. 

Eyecandy or not
Het Punjabi model is leuk en hip maar mijn vriend vond de broek minder mooi zitten omdat het te lange pijpen heeft. Maar let wel: ik ben niet de langste met mijn 1:60 meter dus bij een doorsnee Nederlander zal de yogabroek beter passen. Daarnaast vond hij mijn billen wel mooi geaccentueerd worden door het gerimpelde detail op de achterkant van de omslagband. 
eyecandy: medium HOT
score: 3

Yoga broek Urban Goddess Shaktified Yoga Legging

Yoga broek Urban Goddess Shaktified Yoga Legging

Zweetproof
Ik heb de yoga broek getest op Bali. Het is hier lekker warm kun je wel zeggen. Na 5 minuten zag ik de eerste zweetplekken op de legging verschijnen. Na de broek 20 minuten in de zon te hebben gedroogd verdwenen de plekken. Gelukkig bleven er geen waterrimpels op de broek achter.
Zweetproof: Nee
score: 2,5

Draagcomfort
De broek is zoals ik al eerder vermeldde, gemaakt van een heerlijk zachte stof. Het zit dus heel lekker. Het knelt nergens. Een nadeel vind ik - voor mijn lengte – de lengte van de omslagband en pijpen van de broek. Voordat de yogabroek goed zat, was ik wel een tijdje aan het stoeien met de band en het schikken van de pijpen. Urban Goddess schrijft hier het volgende over: “De legging is ook extra lang, voor een leuk en hip Punjabi effect en past dus voor iedereen, ongeacht je lengte.” Het is waar dat de broek kortere mensen past, maar of het echt mooi en handig is, is een tweede. De broek is wel erg geschikt voor zwangere yogi’s door de lange omslagband. 
score: 4

1457536367368.jpg

Eco vriendelijk
Urban Goddess heeft op haar website een heel stuk staan over de productie. Hierin wordt onder meer aangegeven dat ze gebruik maken van GOTS gecertificeerde stoffen. Dit keurmerk garandeert dat de stoffen zijn geproduceerd zonder gevaar voor mensen en dat er dus sprake is van goede werkomstandigheden voor de werknemers en dat er absoluut geen sprake is van kinderarbeid. Daarnaast betekent de GOTS ook dat tijdens de productie van de stoffen goed wordt omgegaan met zaken als afval, vervuiling en energieverbruik. 
Urban Goddess geeft aan dat er wel een uitzondering is op technische items die een iets hoger percentage elastische stof nodig hebben maar dat dat altijd goed aangegeven is.
Ecovriendelijk: YES  
Score: 5

Voor wat voor soort yoga is de yogabroek geschikt? 
De broek is perfect voor lichtere vormen van hatha yoga, gentle vinyasa yoga, Yin Yoga, restorative yoga en bijvoorbeeld meditatie of pranayama. De stof is zacht en warm en houdt je temperatuur op peil als je niet heel intensief beweegt. Daarnaast is de Shaktified yoga legging met haar brede omslagband erg geschikt voor zwangere vrouwen dus voor prenatal yoga/zwangerschapsyoga.

Minder geschikt: vormen van yoga waarbij je lekker actief bent, veel beweegt en zweet. Aangezien de broek niet zweet proof is, zal je veel zweetplekken zien.

Niet geschikt: Hot Yoga en Bikram yoga. 
De broek zal zwaar en heel nat worden.

Kwaliteit
De broek is niet meervoudig gestikt en als je de naden een klein beetje uit elkaar trekt, zie je dat dit makkelijk meegeeft, dit voelt niet solide aan. Daarnaast is de kwaliteit van dit soort zachte stoffen helaas niet altijd even duurzaam. Mijn ervaring is dat dit soort broeken snel gaten bij de kruis kunnen vertonen als je aan acroyoga en andere intensievere yogavormen doet. De legging scoort daarom niet zo hoog op kwaliteit als Manduka, maar de kwaliteit is zeker niet slecht.
score: 3

1457536229225.jpg

Prijs/ (kwaliteit)
Urban Goddess is heel bewust bezig met de duurzame productie van hun yogakleding, de broek ziet er mooi uit, het materiaal voelt heerlijk aan en zit comfortabel. De prijs van 54,95 euro vind ik daarom een degelijke prijs.
score: 4

thumbnail.jpg

Resume Urban Goddess Shaktified Yoga Legging

Het Punjabi model is leuk en hippe yogamode maar net iets te lang voor de wat kortere yogi’s. De broek bleek niet heel zweetproof dus ik vind het meer geschikt voor lichtere yogavormen zoals yin yoga, slow vinyasa of meditatie. Juist omdat de yogabroek heel zacht is en comfortabel zit, is het ideaal om hier dit soort yoga in te doen. Urban Goddess is heel bewust bezig met de duurzame productie van de broeken en dat is fijn om te weten als je de broek koopt.

Criterium Score
Eyecandy: HOT 3 Sterren
Zweetproof: NO 2,5 Sterren
Draagcomfort 4 Sterren
Ecovriendelijk 5 Sterren
Kwaliteit 3 Sterren
Prijs/kwaliteit 4 Sterren
EINDSCORE 3,6 Sterren

 

Samenvating en eindoordeel

Hoogste score de Elemental capri broek van Manduka: 4,3

Ik vind de Elemental capri broek van Manduka het beste uit de test komen. Het ziet er strak uit, je kan er veel soorten yoga (en andere sporten) in beoefenen, het is een sterke broek, zweet proof en het zit lekker.

1458223661131.jpg

Nummer 2: De Flux legging van Manduka: 4,0

De Flux legging van Manduka vond ik ietwat hoog en wat strak op de buik drukken. Als ik tijdens yoga een broek aan heb, vind ik het fijner om het niet te voelen. De broek vind ik wel erg mooi door de wikkels en het is gemaakt van een prettige stof waar je in kunt zweten. Het is wel iets aan de prijzige kant.

1458223701826.jpg

Nummer 3: Urban Goddess Shaktified Yoga Legging: 3,6

De Urban Goddess legging zit heel lekker maar is voor mij iets te lang (remember: ik ben maar 1.60 m). Zolang je niet te veel zweet is het voor een rustige vorm van yoga en zwangerschapsyoga een hele fijne broek. De kwaliteit is niet zoals die van Manduka maar de prijs rechtvaardigt dat.

Dit is mijn eerlijke mening over de broeken. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met deze broeken. Reageer hieronder en deel je ervaring.

Djeena JoyComment